Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya krav på bättre ventilation för på Gävleföretag – mindre än ett år efter kritik

Mindre än ett år efter att läkare slog larm om misstänkta hjärnskador på grund av dålig ventilation på ett Gävleföretag kommer ny kritik.
Arbetsmiljöverket kräver nu nya åtgärder.

Annons

I somras misstänkte en läkare att en anställd vid BGA videoproduktion fått skador på centrala nervsystemet efter att i flera år ha arbetat med lösningsmedel utan ordentlig ventilation och andningsskydd.

Läs mer: Stod i lösningsmedelsångor på jobbet hos Gävleföretag i fyra år - kan ge hjärnskador

Arbetsmiljöverket stoppade den arbetsmetod som användes då de gjorde sin inspektion. Verket krävde också att företaget installerade godkänd ventilation och fixade instruktioner för hur de anställda använder de farliga kemikalierna på ett säkert sätt.

Företaget har åtgärdat ventilationen efter kraven som kom i samband med läkarens anmälan.

Men när Arbetsmiljöverket återigen besökte företaget i sin riktade satsning på unga i arbetslivet hittade de brister i hur ventilationen fungerade på den plats de då granskade. Det saknades rutiner för underhåll och instruktioner för drift och underhåll, vilket på sikt riskerar att påverka luftkvaliteten enligt Arbetsmiljöverket. Företaget saknade också en fördelning av arbetsmiljöarbetet bland de anställda.

Senast den 29 juni ska företaget ha fördelat arbetsuppgifterna och tagit fram rutiner och instruktioner för sitt ventilationssystem.

Läs mer: Nu väntar Europa för Björn Andersson

Läs även: Gävleföretag växer och nyanställer

Annons