Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya näringslivschefen ser ändå möjligheter

/

Tove Elvelid lämnar tjänsten som turistchef och blir ny näringslivschef i Gävle kommun.

Annons

Det är hennes breda erfarenhet och förmåga att bygga nätverk som ger henne jobbet. Tove Elvelid berättar om vad hon ska ta tag i som ny chef.

– Det viktigaste är att i samarbete med företagen skapa en tydlig struktur och plan för näringslivsutvecklingen i Gävle, säger hon.

Samma dag som hennes nya tjänst tillkännagavs fick 150 anställda veta att Cloetta slår igen godisfabriken.

– Det sker stora omvandlingar inom näringslivet, inte minst tillverkningsindustrin förändras snabbt. Godisfabriken är ett sådant exempel. Det gäller att kommunen hänger med i de förändringarna, säger Tove Elvelid.

Samtidigt vill hon peka på möjligheterna och det positiva som händer inom Gävles näringsliv. Hon menar att det gäller att ta till vara på de embryon som finns i framtidsbranscher.

Tove Elvelid nämner logistikbranschen och hamnen, men också företagen som arbetar med geografiska informationssystem, GIS, och besöknäringen som exempel på växande arbetsgivare. Hon tror att de små och nya företagen kan få en nyckelroll för näringslivet.

– Det finns också en tillväxt av nya företag i regionen. Om alla de kunde anställa en person till skulle det kunna betyda mer för arbetsmarknaden än några få inflyttade företag, säger hon.

Mer läsning

Annons