Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya uppgifter chockar kollegor

I onsdags gjordes det husrannsakan i polischefens hem, och i hennes brottsmisstänkte sambos segelbåt.

Polisen hittade knark och stöldgods.

Annons

GD har tidigare berättat att centralkriminalpolisen i Åbo får utredningshjälp av Uppsalapolisen med knarksmugglingen på Åland.

De två misstänkta svenskarna är en 39-åring från Norduppland och en 53-årig Gävlebo.

Anledningen till att Gävlepolisen hålls utanför är uppenbar: 53-åringen som misstänks ha smugglat amfetamin och hasch är sambo med en högt uppsatt polischef.

Därför var det Uppsalapolisen som i onsdags kväll gjorde husrannsakan i parets hem i Gävle, i 53-åringens båt och på andra adresser.

– Vid husrannsakningarna som vi hjälpte Ålandspolisen med beslagtogs narkotika och stöldgods, säger Lisa Sannervik, talesman för Uppsalapolisen, som nu har öppnat separata utredningar om narkotikabrott och häleri.

Enligt Aftonbladet kunde polisen även beslagta sammanlagt en halv miljon kronor i kontanter när de letade igenom bostaden och båten.

Rykten om pengarna florerade i polishuset i går.

– Det finns väl ingen vanlig människa som har den typen av kontanter liggande i bostaden, säger en polis.

Enligt uppgifter till tidningen ska det även ha påträffats ett vapen.

– Vi utreder inget vapenbrott, säger Lisa Sannervik.

I utredningen har det framkommit att 53-åringen och hans kompanjon ska ha utfört ett flertal misstänkta knarkleveranser till Åland under hösten.

Uppsalapolisen vill inte avslöja vilken typ av knark och vad för stöldgods som beslagtagits. Men enligt finska centralkriminalpolisen har en stulen motorcykel, en aktersnurra och verktyg kunnat säkras i utredningen.

Mer läsning

Annons