Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybyggare prisades på slottet

/
  • – Det är som ett nobelpris för mig, säger Jashar Jawanbakhtrad efter att ha mottagit utmärkelsen som Årets nybyggare i Gävleborg i kategorin Pionjär. Här tillsammans med frun Raha och dottern Artemis.

Hårt slit belönar sig och vill man så är allt möjligt anser Jashar Jawabakhtrad som från numer inte bara kan titulera sig som kaféägare utan även Årets nybyggare 2012.

Annons

Att vi är Gävle slott och inte i Blå hallen och att Jashar Jawabakhtrad just skakat landshövdingens hand och inte kungens förändrar inte synen på utmärkelsen han just fått.

– Det är som ett nobelpris för mig, säger han och visar upp diplomet som förkunnar att han blivit utnämnd till Årets nybyggare 2012 i kategorin Pionjär.

Det är nionde året som näringslivspriset delas ut till företagare med utländsk bakgrund. Att det just blev Jashar Jawabakhtrad som driver Coffeshop Java i Gävle som vann utmärkelsen i år tror han beror på sitt hårda slit.

– Jag jobbar 15 timmar per dag, sju dagar i veckan. Men det är värt det.

Dagen till ära hade han däremot tagit sig lite ledigt.

Hur ska du fira?

– Jag firar priset med att vara ledig med min familj i dag. Eller jag jobbade fram till ett, det är en halvdag ledigt. Nästa gång jag tar ledigt är på julafton, säger Jashar Jawanbakhtrad.

Mer läsning

Annons