Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nykter nattklubb lockade danssugna

/
  • Massor av danssugna ungdomar släppte loss i nykter nattklubbsmiljö i Andersberg. Här är det Emma Eriksson, Sabina Karhapää, Bellisa Hemlin och Melissa Jonsson som tar dansgolvet i besittning.

Tung dansmusik och rökig nattklubbskänsla mötte de flera hundra tonåringar som i går strömmade till Andersberg i Gävle. Det var premiär för den nya satsningen Young Generation Events.

Annons

Redan vid öppningsdags ringlade kön lång till den ungdomsfest som Aktivitetshuset Helges, Gävle kommun och Gefle Nöje arrangerade i Andersbergsskolans gymnastiksal.

Konceptet ”nattklubb utan alkohol” lockade danssugna ungdomar från när och fjärran.

– Det här ska inte vara som ett vanligt fritidsklubbsdisco utan vi vill ha lite mer nattklubbsfeeling med bra ljud och ljus, konfetti och andra specialeffekter. Vi vill ge ungdomarna en häftig upplevelse, säger Johan Lindberg, Gefle Nöje.

Inbjudna var ungdomar i 14-17-årsåldern. Nykterhet var ett absolut krav för att få komma in. Det går att dansa och ha kul utan alkohol och droger, lyder budskapet från Young Generation Events.

– Det här kommer att bli kul, dansen kommer nog igång bättre senare, sa Emma Eriksson som var först ut på dansgolvet tillsammans med sina kompisar.

26 personer, de flesta ungdomar, hade jobbat med arrangemanget. På plats fanns också uniformerade väktare och sjukvårdsutbildad personal, allt för att skapa en så säker och trygg miljö som möjligt.

Mer läsning

Annons