Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bakslag för telefonsäljare

Ytterligare en Gävleföretagare har vunnit en rättstvist mot Online Publishing Solna. Enligt Solnaföretaget hade företagaren gjort en beställning för 4 900 kronor, men tingsrätten underkänner kravet.

Annons

GD berättade för några veckor sedan om Astrid Öberg och hennes man, Gävleadvokaten Thomas Öberg, som tog strid mot Online Publishing Solna. Företaget gick till tingsrätten med ett krav på 4 900 kronor. Bevisningen var en ljudfil från ett telefonsamtal med en säljare. Enligt tingsrätten var inspelningen inget bevis för att Astrid Öberg hade beställt tjänsten.

Säljarens metod var densamma i det nya fallet. Gävleföretagaren fick ett samtal från ”nummerupplysningen” som påstod att företaget funnits med i deras internetregister gratis under ett år, men att tjänsten nu skulle kosta pengar.

Efter att ha lyssnat på en inspelning av samtalet konstaterar tingsrätten att samtalet fördes i en forcerad ton från säljarens sida. Enligt tingsrätten förekom det varken något tydligt erbjudande under samtalet eller ett tydligt accepterande från företagarens sida. Därmed står det klart att inget avtal är träffat mellan parterna.

Mer läsning

Annons