Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Obehaglig nyhet för Gävle hamn

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERGChockade. Uppgifterna om att Kenneth Thier troligen uppträtt under falskt namn i kontakterna med hamnen kom som en obehaglig överraskning för hamnbolagets ekonomichef, Marianne Pedersen och VD:n, Olle Widigsson.

GÄVLE- Jag är chockad. Det känns hemskt.Gävle hamns ekonomichef, Marianne Pedersen, och bolagets vd, Olle Widigsson, visste att mannen som presenterat sig som Kenneth Thier även kallat sig von Thier.

Annons
Men att han troligen uppträtt under falskt namn och heter Kenneth Johansson, blev en obehaglig nyhet för hamnbolaget, när GD i går presenterade uppgifterna.
- Om vi är chockade är det ingenting mot vad investerarna borde vara, säger Olle Widigsson, som träffat både Kenneth Thier och hans kompanjon Paul Björndal, representanter för PMS Limited, ett nybildat bolag med säte i London.
- De har till och med varit här och hälsat på personalen, säger Marianne Pedersen.
Men ingen av dem har uppfattat Kenneth Thier, eller PMS, som särskilt framträdande i diskussionerna om satsningen i hamnen. Det är det andra bolaget, Cliffstone, som har varit drivande i affärsprojektet.
- Det var väldigt klart uttalat att de skulle stå för pengarna, säger Olle Widigsson.
- Det hade känts ännu värre om det hade varit tvärtom.
Han vill inte spekulera i vad uppgifterna om Kenneth Thiers verkliga identitet betyder för projektet. Flera stora företag är redan inblandade och hur de reagerar på uppgifterna är det mest intressanta.
SVEN-OLOF EKMAN

Mer läsning

Annons