Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...och nu tar Lönnbark över

Maria Lönnbark tar över ledningen för länets folktandvård.
Uppdraget är tydligt: förbättra lönsamheten.

Annons

Styrelsen har tillsatt Maria Lönnbark som tillförordnad verkställande direktör.

Maria Lönnbark är tandläkare och har arbetat inom Folktandvården sedan 1978. Hon har varit klinikchef vid tandklinikerna i Hofors och Bomhus. Under senare tid har hon varit distriktschef för Folktandvården i västra Gästrikland.

Hon förväntas nu se till att det ekonomiska resultatet förbättras. Hur det ska gå till säger styrelsen inget konkret om, mer än att ”organisationen ska ses över”.

– Det är tuffa krav jag har på mig. Men jag har jobbat länge i Folktandvården på olika nivåer och känner att jag kan verksamheten. Det här ska bli en spännande utmaning, säger Maria Lönnbark.

Hon är hustru till landstingsdirektören Svante Lönnbark. Det är ett faktum som kan väcka spekulationer.

Barry Gustafsson, S, ordförande i styrelsen, försäkrar att hon fått jobbet helt på egna meriter.

– Vi diskuterade det här väldigt nogsamt innan vi fattade beslutet. Vi kom fram till att Maria är den bästa vi har för jobbet. Hon har lång erfarenhet och ett starkt stöd i organisationen. Att då diskvalificera henne för att hon är gift med Svante vore fruktansvärt orättvist, säger han.

För att undvika jävsproblematik har Svante Lönnbark justerat sina arbetsuppgifter så att han inte ska ha något med tandvård att göra längre. Det uppdraget tas över av landstingets ekonomidirektör Bo Svedberg.

Maria Lönnbarks förordnande går ut i juni nästa år. Inget beslut har fattats om rekrytering av ny ordinarie chef.

Mer läsning

Annons