Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödet för Dragon Gate II avgörs i morgon

/

I morgon avgör politikerna i Älvkarleby om Dragon Gate II ska få en chans.

Om de säger ja väntar en över två år lång planprocess.

Men alliansoppositionen är kritisk.

Annons

Dragongate International Group AB har skickat in en ansökan till Älvkarleby kommun om att få bygga ett Dragon Gate II precis öster om den nuvarande anläggningen. Etapp 2 ska bland annat bestå av ytterligare ett hotell, ett tempel och en grupp pagoder – buddhistiska tornbyggnader.

Vid samhällsbyggnadsnämndens förra möte återremitterades ärendet eftersom politikerna ville ha mer underlag kring hur mycket jobb det kommer att innebära för kommunen att pröva ansökan i en detaljplaneprocess. Det underlaget har nu tagits fram. Arbetet beräknas ta två och ett halvt år och uppta 15 procent av en heltidstjänst.

Vid ett extrainsatt möte i morgon ska nämnden på nytt ta ställning till om kommunen ska inleda en detaljplaneprocess.

– Jag vill inte föregå det beslutet, säger ordföranden Tommy Jakobsson, S.

Kommunalrådet Inga-Lil Tegelberg, S, har tidigare sagt till GD att hon gärna ser att Dragon Gate öppnar sitt första hotell innan det byggs ett till.

Även alliansoppositionen i nämnden ser anledning att avvakta. Bo Janzon, M, tycker att Dragon Gates planbeskrivning är otillräcklig.

– Jag skulle gärna se mer konkret hur planerna ser ut och hur de tänker lösa finansieringen innan vi drar igång en så omfattande planprocess, säger han.

Mer läsning

Annons