Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odlade cannabis i kolonistuga

/

42-åringen stoppades då han körde narkotikapåverkad. Polisen gjorde därför en husrannsakan på adresserna där mannen bor.
I mannens kolonistuga hittade de 1,2 kilo hasch.

Annons

Mannen som tidigare har dömts för narkotikabrott stoppades av polisen när han körde trots att han var påverkad av droger. Han erkände direkt att han hade rökt hasch och att han hade två plantor i sin bostad.

Det stämde men polisen nöjde sig inte med att enbart genomsöka mannens hem. Eftersom 42-åringen även har tillgång till en kolonistuga i Gävle fortsatte de dit. Där hittade de en fullskalig cannabisodling.

I ett av rummen fanns fläktar, krukor, ventilationssystem, värmelampor och alla andra attiraljer som en hemmaodlare av den olagliga växten behöver. När polisen vägde beslaget kunde de konstatera att växterna motsvarade 1,2 kilo hasch i torkad form.

Trots den stora beslagtagna mängden hävdar 42-åringen att odlingen var för eget bruk. Till polisen har han uppgivit att han dagligen använder sig av drogen. Han ska ha påbörjat odlingen i april i år och den fortgick fram till det att han greps i juli.

Mer läsning

Annons