Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olagligt att använda hund som vapen

En 21-årig tjej från Gävle misstänks ha bussat sin hund på en 23-årig kille, efter att de blivit osams. Nu ska hunden tas till polisen för att undersökas – och riskerar att avlivas.

Annons

Någon gång mellan klockan 20 och 22 på tisdagskvällen fick polisen ett samtal från en 23-årig man som blivit biten av en hund. En kvinnlig bekant till honom hade kommit hem till hans lägenhet och låtit sin hund bita honom.

Polisen vet inte hur det kommer sig att duon blev osams, men det hela slutade med att 21-åringen bussade hunden på 23-åringen. Han blev biten i både en arm och ett ben. Han blev inte allvarligt skadad, men uppsökte läkare för att få en stelkrampsspruta och sina sår omsedda.

Hunden ska nu omhändertas av polisen, för att undersökas av både veterinär och polisens hundförare. Förmodligen åkte polisen och hämtade hunden redan någon gång under gårdagen.

Den ska nu rasbestämmas, och testas på sin psykiska stabilitet. Om det visar sig att hunden har varit aggressiv utan att ha blivit hotad kan det bli aktuellt med tvång på koppel och munkavel. I värsta fall kan det även komma att beslutas om avlivning.

21-åringen är numera skäligen misstänkt för misshandel. Händelsen inträffade på Vinddraget i Andersberg.

Mer läsning

Annons