Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olympiaden visar att hallen är efterlängtad

Veckoslutet 26–27 maj är det stor friidrottsfest på Gunder Hägg-stadion. Då avgörs, i samarbete mellan Gefle IF och Gefle Dagblad, den 33:e upplagan av GD/GIF-olympiaden. Ett arrangemang med fest och glädje som berör och engagerar.

Annons

GD/GIF-olympiaden är den i särklass största (och unika) årliga tävlingen för Gävles elever i årskurserna 3–6. Den saknar motsvarighet såväl i Sverige som i utlandet.
En av grundarna till till GD/GIF-olympiaden är GIF-legendaren och idérika Erik Proos. Premiären ägde rum den 22 september 1979 på anrika Strömvallen. De fyra första upplagorna deltog även elever från årskurserna 7 och 8.
1979 startade 560 elever från 60 klasser. Rekordet är från 2004 då 2931 elever från 191 klasser deltar. Årets upplaga har samlat 2596 elever fördelat på 167 klasser från 41 olika skolor. Detta är det största deltagarantalet sedan 2006.
GD/GIF-olympiaden har det mesta i form av spänning, glädje, sorg och vrede. Att tillsammans med klasskamraterna nå uppsatta mål fördubblar såväl kämpaglöden som glädjen.
Det är också GD/GIF-olympiadens styrka. Under dagarna två kommer det att kämpas för att göra en insats tillsammans för klassen.
Det viktigaste är dock att man har roligt.
GD/GIF-olympiaden utgör även en viktig rekryteringsbas för friidrotten och Gefle IF. Därför välkomnar vi inom Gefle IF att vi inom ett par år (2014) får ta en ny friidrottshall i besittning.
För att kunna bedriva såväl kvantitetsmässig som kvalitativ idrottsverksamhet krävs bra och funktionella anläggningar. För flera av våra duktiga friidrottare krävs resor till Falun och/eller Bollnäs för att under vinterhalvåret få ta del av bra träningsmöjligheter. Det innebär resor på vintriga vägar och sena kvällar. Det är inte särskilt bra förutsättningar för våra ungdomar och ledare. Glädjen, kraften och engagemanget bland aktiva och ledare är nyckelord för all idrottsverksamhet.
Gefle IF har väntat i många år på friidrottshallen. Nu har planeringen för invigningen påbörjats….
Ett stort tack till alla ideella och professionella medarbetare för er fantastiska insats. Utan Ert engagemang skulle vi inte kunna genomföra vare sig GD/GIF-olympiaden eller övriga arrangemang.
Ett särskilt stort TACK skall också riktas till alla våra sponsorer och samarbetspartners.
Välkommen att uppleva den stora friidrottsfesten GD/GIFolympiaden den 26-27 maj med finalkväll onsdagen den 30 maj på Gunder Hägg-stadion.
Jag lovar att du inte kommer att bli besviken!
ANDERS WETTERBERG
klubbchef
Gefle IF Friidrott

Mer läsning

Annons