Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ordning på strumporna

/
  • Anna Huhta och Fredrik Mejster tröttnade både på att en av strumporna i ett par försvann. Därför tog de fram en, enligt dem, förbättrad version av strumpklämma.

Tag av, sätt på klämman, sedan in i tvätten. Anna Huhta och Fredrik Mejster har startat Sock it, ett U-företag som säljer en strumpklämma.
– För att slippa omaka par, säger Anna Huhta.

Annons

Det var Fredrik Mejsters mamma som beklagade sig över att alla strumpor såg likadana ut och att den ena sockan alltid försvann från paret.

När korgen med singelstrumpor började fyllas över sin kant efterfrågade hon något slags klämma som höll ihop paren i tvätten.

– Det var så vi kom på vår idé med strumpklämman, säger Fredrik Mejster.

Det var i höstas som eleverna i trean på Borgarskolans samhälls/ekonomiprogram skulle komma på en idé för att starta företag.

Anna Huhta och Fredrik Mejster parade ihop sig eftersom de kände varandra lite men inte tillräckligt för att det skulle bli jobbigt.

– Man ska inte göra affärer med vänner, men man kan bli vänner genom affärer, säger Fredrik Mejster.

Efter att Fredrik Mejsters mamma beklagat sig över alla strumpor som försvann började de titta på olika prototyper. För idén fanns redan men de ville göra klämman bättre.

– Vi började med att forma den som en strumpebandshållare men det gick inte så bra. Efter många försök kom vi till slut på en hållbar lösning, säger Anna Huhta.

Det är ett skosnöre som sitter fast i två klämmor. En för varje strumpa.

Tanken är att man ska sätta på klämmorna när man tar av sig strumporna på kvällen, innan man lägger dem i tvättkorgen.

– Sen är det bara att tvätta strumporna och paren sitter kvar när du ska hänga upp tvätten, säger Anna Huhta.

– Det är också enkelt att hålla reda på vems strumpor är vems. Vi är fem i familjen och har varsin färg på klämmorna så det blir lätt att sortera tvätten, säger Fredrik Mejster.

”Vi började med att forma den som en strumpebandshållare men det gick inte så bra. Efter många försök kom vi till slut på en hållbar lösning.”

Anna Huhta

Mer läsning

Annons