Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Otydliga öppettider irriterar Gävleborna

/
  • Öppet eller inte? Svårt att veta, tycker flera av GD:s läsare som tänkt fika i Boulognern.

När har sommarkaféet i Boulognern egentligen öppet? Frågan har ställts av flera insändarskribenter i GD som irriterade fått vända vid den stängda dörren.

Annons

Det är ägarna av restaurang Brända Bocken som hyr kaféet i Boulognern av Gävle kommun. I kontraktet med tekniska kontoret står dock ingenting om öppettider, utan de bestäms av arrendatorn själv.

– Vi hade öppet på helgerna redan i maj, sedan öppnade vi helt för säsongen i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni. Nu har vi öppet alla dagar fram till 20 augusti mellan klockan 11 och 17, säger Charlotta Berggren, ansvarig på sommarkaféet.

Men hon slänger in en brasklapp. Vid dåligt väder kan det hända att kaféet inte öppnar alls, eller om försäljningen går dåligt en mulen dag kan det stänga redan efter ett par timmar.

– Det är jättesvårt att säga. Är det lite folk brukar vi stänga tidigare ibland, säger hon.

Charlotta Berggren medger att informationen kring öppettiderna till parkbesökarna inte alltid är den bästa. Hon vet också att många vill att kaféet ska hålla öppet senare under varma sommarkvällar.

– Det är jättetråkigt när kunder inte blir nöjda, men vi kan inte ha öppet alla sommarkvällar. Det går helt enkelt inte runt, säger hon.

Parkingenjör Cristian Jansson på tekniska kontoret känner till klagomålen mot kaféets öppettider – de är inte nya för i år. Men han betonar att all skugga inte ska falla över arrendatorn.

– Jag måste ta på mig lite av skulden. Brända Bocken har sagt att de vill ha ett längre kontrakt på fem år för att kunna satsa ordentligt på kaféet men de senaste förhandlingarna har strandat. Vi får återuppta förhandlingen - då kan vi också skriva in öppettiderna i avtalet, säger Cristian Jansson.

Mer läsning

Annons