Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovädret fortsätter i dag

(Uppdaterad 14.55) Även i dag dras buss- och tågtrafiken med förseningar på grund av snöovädret som har dragit in. Över Gästrikland råder klass 1-varning.

Annons

Under torsdagen fortsätter det att snöa i Gästrikland och Norduppland ända fram till kvällen.

SMHI:s klass 1-varning för Västernorrlands och Gävleborgs län kommer att ligga kvar åtminstone till fredagsmorgonen. I området kommer det att fortsätta snöa under natten, upp till 30 centimeter nysnö kan väntas, med de största mängderna på gränsen mellan Hälsingland och Gästrikland. Vindarna väntas emellertid avta.
– Det är illa, men inte samma kaliber som det var i Stockholm i går, säger meteorolog Emil Björck på SMHI.

Enligt Trafikverket är läget på vägarna besvärligt på många håll utmed Norrlandskusten. Däremot har järnvägstrafiken fungerat relativt bra under dagen.
– Jag skulle nästan rekommendera folk att lämna bilen och ta tåget, säger Peter Behrman på Trafikverkets pressjour.

Från Gävle central är dock flera tågavgångar försenade, även under eftermiddagen, och några ställedes även in under morgonen. Orsaken är precis som i går problem med växlarna på spåren.

Även från Uppsala är flera tåg försenade eller inställda.

Även busstrafiken kommer att ha problem under torsdagen. På morgonen var prognosen att alla linjer för Stadsbussarna i Gävle går, men med förseningar. Däremot är linje 14 helt inställd.

För X-trafik och Nobina är det samma läge - försenade tåg och bussar. Under morgonen har även några turer helt ställts in. Från Sandviken kom besked på förmiddagen att all stadstrafik där är inställd.

Vissa vägar på landsbygden var på förmiddagen helt avstängda, men från klockan 14 rullar turerna igen, med förseningar.

Och kollektivtrafiken är inte den enda som har problem - även plogbilarna har svårt att ta sig fram. På bilden till höger syns en havererad plogbil vid E 4 vid Gävle Västra. 

gd.se
TT

Mer läsning

Annons