Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På tur genom Gästrikland

/
  • Anna Weström och Jakob Rönnbäck från Luleå lovordade arrangörerna efter målgången i Hemlingby.
  • Anders Åge och Tony Håkansson genomförde vandringen på Gästrikeleden för tredje gången. Trötta men nöjda nådde de Hemlingby på söndagseftermiddagen.

Ett hundratal deltagare antog utmaningen att vandra 5,7 mil på Gästrikeleden i helgen. Några sprang och kom i mål redan på lördagen, men de flesta tog det lite lugnare.

Annons

– De är oerhört nöjda, framför allt med naturupplevelsen, säger Ari Sorsa, ordförande i Friluftsfrämjandet i Gävle.

Det är tredje gången som föreningen anordnar Fjällräven Halv Classic, och Tony Håkansson och Anders Åge från Gävle har deltagit varje gång. I går kom de till Hemlingby vid halv tretiden på eftermiddagen, trötta men nöjda, Tony Håkansson med foppatofflor i stället för vandringskängor.

– Jag fick skavsår, och nu har jag skavsår på trampdynorna också, sa han vid målgången.

Bortsett från skavsåren var de nöjda med turen som började i Uppland och fortsatte in på Gästrikeleden. Natten till söndagen tillbringade deltagarna i ett nattläger i Älvkarleby, vid Dalälven. De fem vätskekontrollerna längs leden innebar också välkomna avbrott för deltagarna.

– Det var väldigt varmt, men det har varit ett jättebra arrangemang, sa Anna Weström och Jakob Rönnbäck, som tagit sig ända från Luleå för att delta i vandringen.

Några av deltagarna valde att bryta, antingen på grund av skavsår eller andra skavanker. De som hade mest bråttom sprang och den snabbaste bland dem tog sig i mål på 7 timmar och 22 minuter. Snabbaste gångtid var 10 timmar och tio minuter.

Nästa års vandring sker efter en ny sträcka, troligen med start i Gysingetrakten.

Mer läsning

Annons