Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påpekade brister på jobbet - nu avskedas hon

/
  • Maria har under många år försökt förbättra arbetsmiljön på gruppboendet för döva.– Jag har förstått att mina kollegor och en chef känner sig hotade av mig. De känner sig osäkra, säger Maria.

I många år påpekade Maria brister på sin arbetsplats och gjorde till slut en JO-anmälan.

Svaret från Omvårdnad Gävle blev ett ultimatum: Säg upp dig på egen begäran, annars väntar avsked.

Annons

Sedan åtta år tillbaks jobbar hon som habiliterare på ett gruppboende för döva och talskadade med olika typer av funktionshinder. Hon är själv hörselskadad och behärskar teckenspråk till fullo.

Några av hennes kollegor har också relativt goda kunskaper i teckenspråk, men generellt sett är nivån alldeles för låg, enligt henne.

– Det finns ingen bra dialog mellan personalen och de boende. Det leder till missförstånd och frustration, de döva blir arga och får utbrott.

Problemen har varit uppenbara i många år, menar Maria. Hon har själv utbildat sina kollegor vilket har förbättrat situationen en aning.

Men det krävs fler insatser från kommunens sida för att arbetsmiljön ska bli bättre, anser hon.

Hon har bland annat föreslagit fler kommunikationshjälpmedel som exempelvis som bildtelefoner. Andra exempel är bättre vidareutbildning och en generösare inställning när det gäller teckenspråkstolkar som de döva kan ta hjälp av utanför avdelningen.

År 2007 gjorde hon en anmälan som inte ledde någon vart. I februari i år tog hon och en kollega nya tag och anmälde gruppboendet till JO.

– Samtidigt skickade jag ut ett brev till de boendes anhöriga där jag berättade om bakgrunden, säger Maria.

I slutet av mars fick hon ett brev från kommunen där chefen för Omvårdnad Gävle förklarade att Maria skulle stängas av från sitt jobb i 30 dagar. Orsaken var ”misstanke om svårare fel eller förseelse i arbetet”.

Beskedet kom som en blixt från klar himmel.

– Jag har aldrig tidigare fått kritik, tvärtom. Det var inte länge sedan min närmsta chef gav mig positiva omdömen, säger Maria.

Kollegan som också undertecknade JO-anmälan var tidigare vikarie. Sedan slutet av mars har omvårdnadsförvaltningen slutat att ringa till henne.

Maria har fortfarande inte fått komma tillbaks till jobbet. Via facket har hon fått reda på arbetsgivarens ultimatum: Säg upp dig på egen begäran och ta emot åtta månadslöner. Annars blir du avskedad.

– Jag har förstått att jag kan ha fått mina kollegor och en chef att känna sig osäkra, säger Maria.

För en person med hennes kunskaper i teckenspråk är arbetsmarknaden god. Hon har redan fått ett nytt jobberbjudande men vill ändå inte säga upp sig frivilligt från sin nuvarande tjänst eftersom hon anser att kommunen agerar felaktigt.

Hon får stöd av SDR, Sveriges Dövas Riksförbund, liksom av Gävle Dövas Länsförening.

– De menar att jag och min kollega straffas för att vi kämpar för de boendes rättigheter, säger Maria.

Fotnot: Maria heter egentligen någonting annat.

Det finns ingen bra dialog mellan personalen och de boende. Det leder till missförstånd och frustration, de döva blir arga och får utbrott.

Mer läsning

Annons