Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkeringskaoset löst?

/
  • – Det var fullt på parkeringen nedanför backen, men här uppe fanns det flera platser lediga, sa Gävlebon Magnus Lindström.
  • Det vackra vintervädret har lockat många till Hemlingby de senaste veckorna.
  • Gävlebon Kerstin Löfman hade inga problem att hitta parkering när hon i går kom till Hemlingby för att åka längdskidor.

Kaos förra helgen – men på söndagen var det lugnare på parkeringen vid Hemlingbystugan.

Snart hoppas också kommunen få till en lösning som ska ge fler parkeringsplatser.

Annons

Som Gefle Dagblad berättat blev det närmast kaos förra helgen när det vackra vintervädret lockade många besökare till Hemlingby friluftsområde. Flera av dem fick vända med bilen eftersom de inte lyckades hitta någon ledig parkeringsplats.

En bidragande orsak tros vara att de som bor i området fått igenom ett parkeringsförbud på fotbollsplanen nedanför slalombacken. Bara ett 15-tal bilar får numera plats vid sidan av planen, som är oplogad.

I går var det emellertid inga större problem att hitta parkering. När GD kom till Hemlingbystugan vid lunchtid var flera platser lediga.

– Det var inga problem att få plats, sa Gävlebon Kerstin Löfman medan hon spände på sig längdskidorna för att åka i elljusspåren.

Även serveringspersonalen vittnade om att det var lugnare den här helgen – kanske på grund av det trista gråmulna vädret.

– För stunden är det lugnt, men det brukar vara kaos, sa Abdullah Yazici, en av de anställda.

– Jag tror att kommunen jobbar på en lösning, sa hans kollega Sebastian Ehn.

Kommunens friluftschef Johan Öholm bekräftar att så är fallet. Han hoppas få till en kompromiss som går ut på att halva den oplogade ytan nedanför backen blir parkering.

– Vi upplever att de som bor där är beredda att acceptera en sådan lösning, säger han.

Men han betonar att det då först krävs en dispensprövning och hur lång tid det kan ta är oklart.

– Det är en olycklig situation som uppstått. Jag förstår att folk blir upprörda när det är svårt att hitta parkering, men det är också viktigt att lyssna på alla som vill ha en spontanidrottsplats, säger han.

Mer läsning

Annons