Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påsken - lilla julafton för barnen

/
  • Foto: LASSE HALVARSSON Påskglädjare. På Vallbacksgården klädde alla som ville ut sig redan på onsdagen. Där fanns många gummor, men också prinsar, leoparder och påskgubbar.

GÄVLE
Det bästa med påsken är att man får påskägg. Men på andra plats kommer nog att få klä ut sig.
Och för den som tycker att påskkäring känns tråkigt, går det precis lika bra med påskgubbe, påskhare eller påskprinsessa.

Annons
- Man klär ut sig för att glädja påsken, berättar Simon Hessel på avdelningen fjärilen på Vallbacksgården.
Hela veckan har det varit påskaktiviteter på dagis. Barnen har gjort något så svårt som att blåsa gulan och vitan ur riktiga ägg och målat de tomma skalen till fina prydnadsägg. Innehållet har de också tagit reda på, det blev en hembakad påsktårta som de festat på tillsammans.
Eftersom många barn har påsklov på skärtorsdagen, hade Vallbacksgården sin utklädningsdag redan på onsdagen. Både flickor och pojkar kom ut på gården med hucklen, förkläden, fräknar och rosiga kinder, utom en del som hellre ville vara sig själva. Simon hade valt att klä ut sig till en påskgubbe. Han bar en svart häxhatt med färgade påskägg som hängde runt brettet och svarta fräknar på nosen. Och han visste precis varför man firar påsk.
- Det är för att påskharen ska komma, förklarar Simon. För av påskharen får man påskägg med godis i.

Helen Granditsky
026-15 96 41
helen.granditsky@gd.se

Mer läsning

Annons