Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pekar ut okänd huvudman

54-åringen skyller knarket på en mystisk ”huvudman” som ska ha hämtat amfetaminet från ett mc-gäng.

Annons

Polischefens förre sambo har under rättegången hävdat att han sommaren 2011 kände sig pressad att låna ut sin båt i Fliskärshamnen till ”huvudmannen”. En man som enligt 54-åringen ska vara dokumenterat våldsam och utåtagerande, som han inte har velat namnge.

Under sensommaren har 54-åringen berättat att han blev nyfiken och undersökte båten. Han ska då ha upptäckt ett antal ”bruna kakor” och en påse med ”vitt pulver” som rullats ihop till en boll.

Efter upptäckten påstår 54-åringen att han bad ”huvudmannen” att flytta på drogerna, vilket denne sa att han skulle göra inom någon månad.

Men istället, hävdar 54-åringen, tog ”huvudmannen” med honom på en resa till Uppsala en tid senare. De träffade cirka fem personer i lägenheten, enligt 54-åringen verkade dessa vara medlemmar i ett mc-gäng.

Därefter ska ”huvudmannen” ha räckt över en matkasse med vitt pulver, som han uppmanade 54-åringen att ta till båten.

Men endast 54-åringens fingeravtryck har kunnat säkras i båten, bland annat på en plastlåda som användes för amfetaminförvaring. Tingsrätten lämnar 54-åringens uppgifter om ”huvudmannen” utan avseende och dömer honom för grovt narkotikabrott angående knarkbeslagen.

Mer läsning

Annons