Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plågad av psyksjuk mammas pojkvän

Mamman ansågs vara psyksjuk och skulle få vård efter att ha dödshotat sin dotter. Men nu verkar mammans pojkvän ha tagit vid där hon slutade.

Två helger i rad ska han ha dykt upp på dotterns jobb för att förolämpa henne.

Annons

Flera månader av förolämpningar och dödshot mot den 26-åriga dottern kulminerade i att den 42-åriga mamman anhölls och häktades i början av juni.

Hon hade då hotat med att döda dottern och sina egna barnbarn, när de stötte ihop på en hälsocentral i Gävle.

Den 17 augusti föll domen mot den 42-åriga mamman.

Hon dömdes för grov fridskränkning till skyddstillsyn i kombination med specialutformad psykiatrisk behandling. Hon fick även ett besöksförbud mot dottern.

Någon som inte tog emot domen med lättnad var en ”vän” till mamman – en man som hade vittnat till hennes fördel i rätten.

Dagen efter domen ska mannen ha dykt upp på dotterns arbetsplats, en livsmedelsbutik som mamman tidigare har besökt för att håna och förolämpa dottern.

Mannen, som ska vara mammans pojkvän, riktade kraftiga fördömanden och anklagelser mot dottern. Och en vecka senare ska han ha dykt upp på nytt för att smutskasta dottern inför hennes arbetskamrater.

Dottern har nu polisanmält sin mammas pojkvän för ofredande.

De nya brottsmisstankarna mot pojkvännen gör att det finns skäl att ifrågasätta frivårdens personutredning av mamman. I den berättades det att mamman var isolerad och saknade socialt nätverk i Sverige.

Mer läsning

Annons