Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polischefens sambo till rättegång i Finland

Polischefens sambo kommer att ställas inför rätta i Finland. När den svenska utredningen är klar skeppas den över Ös­tersjön.

Annons

I mitten av december greps sambon av Ålandspolisen misstänkt för knarksmuggling. När Uppsalapolisen sex dagar senare gjorde en husrannsakan i parets hem i Gävle hittades narkotika, vapen, stöldgods och en stor summa kontanter. Sambon misstänks ha smugglat narkotika från Sverige till Åland under en längre tid. Nu närmar sig förundersökningen sitt slut.

– Just nu fortsätter vi att analysera beslagen från husrannsakan och vi räknar med att utredningen är klar om ett par veckor, säger kammaråklagaren Thomas Forsberg.

Polischefen har omplacerats, men på vilken sida av Östersjön som sambon får verkställa ett eventuellt straff går inte att säga i nuläget. Inte heller när rättegången kommer att äga rum.

– Om allt går som vi har tänkt och det inte blir något trassel på vägen kommer rättegången att hållas i Finland. När vi är klara med vår utredning lämnar vi över den till det finska rättsväsendet, säger Thomas Forsberg.

Mer läsning

Annons