Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen backar om björnmannen

Den man som påstod att han attackerades av en björn under lördagsmorgonen blev senare samma dag ifrågasatt av både jägare och polis. Nu backar polisen och beklagar att mannen utmålats som icke trovärdig.

Annons

Historien om mannen som påstod att han blev attackerad av en björn i lördagsmorse blev allt märkligare under dagen. Jägare och polis ifrågasatte mannen och hävdade att det inte kan ha varit en björn.

Jägare gick med hundar i skogen och försökte spåra djuret. Men de hittade ingenting. Inte ett enda spår, hundarna fick aldrig ens någon vittring. Det ledde till att polisen ifrågasatte om mannen verkligen hade attackerats av en björn.

I gårdagens GD sade polisen: "Vi tror inte att det har skett någon björnattack. Det finns inga tecken på strid. Vi tror inte att skadorna kommer från något djur. Han kanske upplever det som att han har blivit attackerad av en björn."

Polisens ståndpunkt var något som mannen blev arg över.

– Man tar inte miste på en björn och ett annat djur. Varför skulle jag ljuga om det här? De tycker inte att jag är trovärdig. Bara för att de inte hittar några spår betyder det inte att det inte har hänt. De kan väl göra misstag de också, sade han till GD i gårdagens tidning.

Men under söndagen backade polisen från sin tidigare ståndpunkt och gick ut med ett förtydligande. De skriver att mannens skador av läkare har bedömts vara orsakade av ett djur. Men det är dock okänt vilken typ av djur det ska handla om.

Polisen beklagar nu att mannen har framställts som icke trovärdig. De skriver också att mannen inte är misstänkt för något brott i samband med denna händelse.

GD har under söndagen försökt få kontakt med mannen via hans fru. Men hon förklarar att han inte vill uttala sig.

Mer läsning

Annons