Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mot familjesplittring

/
  • Ett 30-tal demonstrerade i går mot avvisningarna av Salam Mohamed Ali och Sabina Quliyiva.

Ett 30-tal demonstranter samlades i går kväll på Södermalmstorg för att manifestera mot avvisningarna som splittrar familjen Ali-Quliyiva.

Annons

GD har tidigare berättat om paret Salam Mohamed Ali och Sabina Quliyiva.

De ska avvisas till var sitt land, Iran respektive Azerbajdzjan, men de väntar en son och födseln beräknas bli i mitten av februari.

Salam Mohamed Ali kommer att avvisas på fredag.

Skälet till avvisningen är att han i Iran är dömd för spritsmuggling och han ska avtjäna ett åtta år långt fängelsestraff där.

– Vi protesterar därför att Salam inte kommer att få möjligheten att träffa sitt barn innan han avvisas, han kanske aldrig kommer att få träffa sin son igen. Utöver att han ska sitta i fängelse kommer han att få 200 piskrapp och det mår ingen människa bra av, säger Maud Lindgren som är ordförande för organisationen Asylkommittén i Gävleborg.

Det var Asylkommittén som ordnade gårdagskvällens demonstration. Salam Mohamed Ali och Sabina Quliyiva har varit ett par i två år och de har bott i Sverige i fyra respektive tre år.

– Vi kan inte ändra några lagar, men vi kan visa vårt stöd för Salam och Sabina. De ska inte avvisas ur landet obemärkt, det har vi lovat dem, säger Maud Lindgren.

När sonen har fötts kommer Sabina Quliyiva att avvisas tillsammans med barnet till Azerbajdzjan.

Där tycks det inte finnas någon framtid för dem. Hederskulturens påbud slår hårt.

Hennes familj har förskjutit henne eftersom hon har träffat en man och skaffat barn utan deras tillåtelse.

Mer läsning

Annons