Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken älskar friidrotts-SM

/
  • Viktor Börjel, 14, och Henrik Börjel, 40. var på plats för att se Petra Larsson från Gefle IF springa 100 meter. – Arrangemanget ser riktigt bra ut, säger Henrik Börjel.
  • Från vänster, Olivia Forsmark, 16, Felicia Sandin, 17, och Josefine Wingqvist 18. De är på plats under helgen för att heja fram kompisen Sandra Törnros från Gefle IF i längdhopp.
  • Publiken var med på noterna och klappade igång de aktiva.
  • Gunhild Ragnvaldsson och Ronald Ragnvaldsson är på plats på SM, för att heja fram sonen Daniel Ragnvaldsson. – Gunder Hägg-stadion är en av de vackrare anläggningarna för friidrott i Sverige, säger Ronald Ragnvaldsson.
  • Längdhoppsstjärnan Michel Tornéus har hoppat 8.19 tidigare i år. Med publikens stöd i Gävle hoppas han segla över 8 meter på SM under lördagens final.

Friidrotts-SM är igång och under fredagen besökte GD Gunder Hägg-stadion för att vimmla med publik, funktionärer och de aktiva.

– Det är fantastiskt att vara här. Det är fina banor och jag har tävlat här nästan varenda höst som aktiv, säger superstjärnan i längdhopp Michel Tornéus.

Annons

Många av de som hade samlats vid Gunder Hägg-stadion var mycket förväntansfulla av det starka startfältet på SM.

– Gunder Hägg-stadion är en av de vackrare anläggningarna för friidrott i Sverige, säger Ronald Ragnvaldsson.

Den största snackisen på stadion var Jimmy Nordins brons.

– Det är kul med Jimmy Nordin. Han visar på att man alltid kan komma igen och han har ändrat sig till det bättre, säger Ronald Ragnvaldsson som var på plats för att följa sin son i spjuttävlingen.

Olivia Forsmark, 16, Felicia Sandin, 17, och Josefine Wingqvist 18 var alla på plats för att heja på superlöftet Sandra Törnros från Gefle IF. Sandra Törnros hade delat ut biljetter till kompisarna som njöt av att se friidrott under fredagen.

Viktor Börjel, 14, och Henrik Börjel, 40. var på plats för att se Petra Larsson från Gefle IF springa 100 meter.

– Jag hoppas att hon vinner, säger Viktor Börjel.

Men Viktor Börjel berättade samtidigt att han inte har någon idol av de aktiva i friidrotts-SM, utan att det är hockey för hela slanten som gäller.

Under kultävlingen när Jimmy Nordin tävlade på torsdagen talade flera åskådare om vikten av att ett friidrotts-SM kan locka nya ungdomar till sporten. En av de som ska se till att göra friidrotts-SM till en stor fest är affischnamnet Michel Tornéus som är på plats på SM för att bjuda publiken på sig själv.

– Jag kommer att köra igång publiken och jag kommer att bjuda på mig själv och hoppas på hopp över åtta meter, säger Michel Tornéus.

Mer läsning

Annons