Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Push gymkrigets första offer

/

Kriget om Gävles gymmarknad skördar sitt första offer. Push Gym ger upp och låter Korpen tar över verksamheten.

Annons

Gymmet öppnade i våras, men har inte fått det antal medlemmar som behövs för att bära sig.

– Jag har inte fått in de pengar jag behöver, säger ägaren Magnus Mattsson.

GD berättade i somras om den tuffa situationen för gymmen i Gävle. Föreningarna Friskis&Svettis och Korpen har tillsammans omkring 80 procent av marknaden och drar dessutom vissa fördelar av föreningsformen. Korpen arvoderar sina instruktörer ett halvt prisbasbelopp, 21 400 kronor under ett år, och i Friskis&Svettis fall finns det även volontärer.

Det som beseglade Push Gyms öde var ändå konkurrensen från andra privata gym. Magnus Mattsson tror att det är fler gym som är på fallrepet.

– Det största problemet var att det bara ett par månader senare öppnade ett annat gym bara 70 meter ifrån oss. Hade jag vetat det innan hade jag aldrig startat Push.

Korpen som tar över gymmet kommer att driva det i samma lokal på Norra Kopparslagargatan. De skickar nu ut brev till de 250 medlemmarna och erbjuder dem att fortsätta träna där. Gymmet kommer att fortsätta vara 24-timmarsöppet med bemanning på kvällarna.

– Vi ser det här som ett komplement till vår övriga verksamhet. Dels kan vi nå nya medlemmar, men sen är det också så att nästan alla vill träna klockan 17-20 och det blir trångt i framförallt Sporthuset, säger Korpens verksamhetschef Ulf Larsson.

Mer läsning

Annons