Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radiokonflikt drabbade lyssnare

De Gävlebor som ville följa gårdagens kommunfullmäktigemöte direkt via närradion hamnade mitt i en konflikt. Den reklamfinansierade Cityradion, som sänder på samma frekvens, vägrade släppa in Gävle närradioförenings sändning.

Annons

Cityradion hävdar att de har sändningstid fram till klockan 16 och lät inte sändningarna från stadshuset gå ut i etern förrän då, trots att fullmäktigesammanträdet började redan klockan 14.

Gävle närradioförening, som har i uppdrag från kommunen att sända från fullmäktigesammanträdena, menar å sin sida att de har rätt att gå ut på frekvensen 102,7 så fort mötet öppnat.

– Vi försökte komma in flera gånger, men de bröt hela tiden, säger Lars Rosenblom, tekniskt ansvarig i Gävle närradioförening.

Ett flera år gammalt skriftligt avtal mellan Cityradion och Gävle närradioförening ska finnas, men de båda parterna tolkar uppenbarligen innehållet olika. Cityradion vill nu ha kompensation för förlorad sändningstid.

– Om de vill gå in på frekvensen innan klockan 16 får de betala 1 000 kronor i timmen till oss, menar Jan-Åke Öst, ordförande i Cityradion.

Gävle närradioförening kommer ni att vända sig till Myndigheten för radio och tv som fördelar sändningstiderna för att en gång för alla reda ut vad som gäller.

Mer läsning

Annons