Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapatac börjar bygga i vår

I vår ska stiftelsen Rapatac börja bygga sitt allaktivitetshus.
– Det kommer att passa som hand i handske i vårt stadsdelsförnyelseprojekt i Östra Sätra, säger Lars Lennmalm vice vd på Gavlegårdarna.

Annons

Gavlegårdarna har slutit avtal med Stiftelsen Rapatac om att gå in med totalt 15 miljoner kronor på sju år, drygt två miljoner om året.

För stiftelsen Rapatac är det den säkerhet som krävs för att man ska kunna låna ihop till finansieringen av allaktivitetshuset.

Nästa vecka ska byggnads- och miljönämnden besluta om bygglov för det stora huset som ska ligga utmed Norrbågen i Sätra centrum.

Huset, som blir på sammanlagt 5 800 kvadratmeter, ska inrymma flera basketplaner, men också lokaler för judo, gym, dans, restaurang och fritidsgård.

För Gavlegårdarnas stadsdelsförnyelseprojekt som nu ligger i startgroparna kommer allaktivitetshuset att fungera som ett nav, säger Lars Lennmalm.

– Det blir en verksamhet som riktar sig mot ungdomar, inte bara idrott. Det är det vi ser positivt på, säger han.

Hela stadsdelsförnyelsen i Östra Sätra beräknas pågå i sex– sju år. Projektet är inte kostnadsberäknat, men motsvarande projekt på Öster kostade 300 miljoner konor.

Vad förnyelsen ska innebära mer konkret är inte bestämt ännu.

– Vi har nyss bildat olika grupper i Sätra. Det tar tid innan de kommer fram till vad de vill göra, säger Lars Lennmalm.

Mer läsning

Annons