Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Red Devils vill ha betalt

/
  • De här grabbarna vill ha betalt för sitt arbete. Pasi Kohonen och Daniel Berg från Gefle Red Devils vill ha de 44 950 kronor som Getaway Rock Festival AB är skyldigt klubben.

Gefle Red Devils har inte fått betalt för sitt arbete under Getaway Rock Festival. Festivalbolaget är skyldigt klubben 44 950 kronor.

Trots flera påminnelser till förre festivalgeneralen Tomas Jernberg har laget inte fått pengarna.

Annons

– Vi förväntar oss att vi får betalt för nerlagt arbete, det är det vi driver, säger föreningens revisor Kenneth Arvidsson.

Under festivalveckan arbetade medlemmar i Gefle AFC Red Devils med scenarbete för Getaway. Laget spelar vanligen amerikansk fotboll, men det är den här typen av jobb som klubben får in sina pengar på. Med en omsättning på 350 000 kronor om året är 44 950 kronor mycket pengar. ”De röda djävlarna” har tröttnat på att vänta.

– Vi är inte bankrutta, men vi har också räkningar att betala. Vi har en omsättning som motsvarar en vanlig arbetares årslön, tänk dig själv att en vanlig arbetare blir av med två månadslöner, säger Pasi Kohonen som är ordförande för klubben.

Den första fakturan skickade Red Devils i september och därefter har de skickat ett par påminnelser. Tomas Jernberg har meddelat GD att han avstår från att kommentera saken.

Den tyska festivalarrangören FKP Scorpio har köpt varumärket Getaway Rock Festival och arrangerar kommande sommars festival.

De känner för Red Devils och oroas över att den förre arrangörens skulder och affärer kan skada varumärket. FKP Scorpio har klargjort för Red Devils att företaget inte har något juridiskt ansvar för Getaway Rock Festival AB:s avtal.

– Ur varumärkessynpunkt är det allvarligt. Vi tycker att det är jättetråkigt för det är mycket pengar för den här klubben, men det är en sak mellan dem och Getaway Rock Festival AB, säger Jan P Bordahl som är administrativ chef för FKP Scorpio Sweden AB.

Mer läsning

Annons