Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn: Stämmer inte att vi inte gjort någonting

/

- Jag känner till att det varit ett par inställda lektioner och mycket byten av lärare, men inte att det skett kontinuerligt. Och jag har inte hört något om att det skulle finnas risk för att de inte skulle nå målen, säger Eva Jonsson, rektor i Valbo skolenhet.

Annons

Hon säger att hon skulle känna till om situationen var så allvarlig som Sofie, Amanda, Emma och Clara säger att den är.

– Jag tycker inte att man kan säga att vi inte gjort någonting. Och vad jag känner till är det mest ett ämne som det gäller; spanskan, där vi anställt en ny lärare. Sen blir det ju väldigt olyckligt ibland när lärare blir sjuka eller har sjuka barn. Då försöker vi förstås sätta in en vikarie, säger hon.

Men spanskaläraren är densamme som engelskaläraren. Ett godkänt engelskabetyg krävs för att söka till gymnasiet. Men att eleverna skulle riskera att inte få tillräckliga betyg för att kunna göra just det tror hon inte på.

– Om det är någon som inte nått målen erbjuder ju vi återläsningstid. Vi sätter in de insatser som behövs för varje individ. Skulle det visa sig att någon behöver stöd, då får de det. Men om eleverna är oroliga måste vi naturligtvis gå ut och prata med dem.

Eva Jonsson säger att hon inte känner till att både elever och föräldrar påtalat bristerna, även brevledes.

– Jag har bara varit här sedan januari. Men jag tror att de jobbar för fullt på skolan för att lösa det där. Vi har kontroll på det här. Och eleverna har ju regelbundet utvecklingssamtal med målbeskrivningar där de får veta hur de ligger till. Om de inte når målen så vet både vi och de om det, säger Eva Jonsson.

Sofie Wiklund bekräftar att de har haft sina utvecklingssamtal i klassen.

– Men några målbeskrivningar i spanska och engelska har vi inte kunnat få. Det finns ju inget underlag för det.

Mer läsning

Annons