Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resenärer får pulsa till tåget

Gångvägen upp till tågperrongen på Furuviks station är täckt av flera decimeter snö och har varit det under större delen av vintern enligt pendlare.

– Det är nonchalant skött.

Varken kommunen eller Trafikverket anser att de bär ansvaret – utan skyller på varandra.

Annons

De vältrampade spåren syns tydligt i den djupa snön på gångvägen upp mot tågperrongen vid Furuvik. Malin Sandin ska till skolan i Gävle och är tvungen att pulsa.

– Det har varit så här ända sedan snön kom, säger hon. Det förstör dagen, man blir jätteblöt och jättekall resten av dagen. De svider för att det är så kallt och så blir det varje gång jag tar tåget, säger Malin Sandin som medger att hon just i dag inte klätt sig ändamålsenligt för en snöhajk.

En annan pendlare, Malin Klintberg, menar att problemet varit bestående under vintern.

– Nonchalant! Det är nonchalant skött. De tar inte hänsyn till personerna som åker. Kommer man med barnvagn, rullstol eller har svårt att gå i snö kan man inte hoppa av där, det är omöjligt, säger hon.

Ingvar Larsson på Trafikverket säger att de ansvarar för snöröjningen på perrongen, inget annat.

– Men vaddå? Upp till perrongen? Vi sköter alltså perrongen, vägen upp sköter kommunen, säger Ingvar Larsson.

– Då skulle man vilja se den beställningen, svarar en oförstående Karl Blad, gatuchef på Gävle Kommun.

Om gångvägen skulle ligga på kommunens bord har sträckan inte plogats på flera år enligt Karl Blad, då varken han eller kollegorna känner till ett sådant avtal.

– Men är det så måste vi givetvis börja sköta det. Men jag måste först undersöka om det är vi eller Trafikverket som missuppfattat det här.

Mer läsning

Annons