Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RFSL Gävleborg firade tio år

GÄVLE
Riksförbundet för sexuellt likaberättigades Gävleborgsavdelning har utsetts till landets bästa. RFSL-föreningen har under det gångna året fått ett lyft och både satsat på utbildning och aktiviteter för sina 200 medlemmar. Föreningens verksamhet vänder sig i första hand till homo- och bisexuella liksom transpersoner.

Annons
I helgen firade föreningen sitt tioårsjubileum med öppet hus och en stor fest i lokalen på Brynäs och föreningens ordförande Rejn Lundgren var både stolt och glad över utmärkelsen.
- Vi har jobbat mycket med den social verksamheten och vår lokal är en fristad där många vågar öppna sig och bli stärkta i sin identitet, säger hon.
För många innebär det också en styrka att i det dagliga livet våga berätta om sin sexuella läggning.
Föreningen har kaféverksamhet två kvällar i veckan och pubafton och en fest för medlemmarna en gång i månaden. En stor del av den utåtriktade verksamheten ägnas skolorna där medlemmar berättar och informerar i samband med bland annat kärleksveckor. Rejn Lundgren framhåller också att den nya diskrimineringslagen betytt mycket för många.
Det var många medlemmar som passade på att besöka föreningslokalen under dagen och det dök även upp en hel del nya ansikten.
- Vi hoppas att vår verksamhet ska få fler att våga sig hit, men jag vet att det är ett stort steg, framhöll Rejn Lundgren.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons