Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RIA i bra sits efter flytt

/
  • Janne Nilsson jobbar på heltid med att fixa i ordning RIA:s och Gävles nästa second hand-butik. Möblerna tornar redan upp sig i lokalen men någon försäljning här blir det inte förrän senare i år.

Gävles nästa second hand-butik av rang kommer att ligga i gamla postterminalens lokaler. Det är socialorganisationen RIA som expanderar sin verksamhet rejält.

Annons

Nu går flyttlasset för Hela Människan RIA i Gävle. Men inte för den dagliga verksamheten för hemlösa, den blir kvar på Boothsgatan, utan för second hand-butiken som snart öppnar i gamla postterminalen på andra sidan gatan.

Det innebär samtidigt ett stort steg framåt för RIA som både får utökade öppettider och ett nytt kafé för besökare.

– Nu får vi mycket större lokaler alldeles i närheten och kan ha öppet tre dagar i veckan i stället för bara på lördagar. Det blir ett rejält lyft för oss förstås, säger Janne Nilsson, en av de som nu jobbar för fullt med att renovera och göra i ordning butiken.

Förhoppningen är att de ska kunna öppna någon gång i sensommar eller tidigt i höst, förklarar han samtidigt som han guidar GD runt bland den hög av möbler och andra artiklar som redan fraktats dit. Men mycket återstår ännu att göra och det är RIA:s egen personal som står för arbetet.

– Det enda som är helt klart är ett omklädningsrum för de anställda. Vi ska bland annat slå upp en vägg mellan affärsytan och lagret, göra i ordning kontor, kök och fikautrymme för oss och så fixa en del på parkeringsytorna utomhus, säger Janne Nilsson.

Givetvis kommer RIA nu också att behöva mer personal och det rekryteringsarbetet har redan påbörjats, men hur många det handlar om är inte klart.

När second hand-butiken flyttar frigörs samtidigt mer ytor på Boothsgatan till förmån för de hemlösa och andra utsatta som gästar lokalen, enligt Janne Nilsson.

Mer läsning

Annons