Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rix har tystnat i Gävle

/
  • Rix Morronzoos programledare Titti Schultz, Roger Modin och Gert Fylking.Gry Forsell och Adam Alsing sänder Äntligen morgon i Mix Megapol.Alice Cooper är programledare på lördag- och söndagkvällar i Rockklassiker.

Vid midnatt försvann Rix FM från Gävles eterhimmel.
Istället sänder nu Mix Megapol på frekvensen 104,9.
Samtidigt är det premiär för en annan kanal, Rockklassiker.

Annons

Kände du inte igen morgonprogrammet på radion i morse. Det är inte så konstigt. I går sa Gävle farväl till Roger, Titti och Gert och i morse välkomnades Gry Forsell och Adam Alsing och Äntligen morgon, på frekvensen 104,9.

Det är alltså Mix Megapol som har tagit över sändningarna på Rix gamla frekvens. Radiokanalen drivs av SBS Radio som även äger Rockklassiker – Gävles andra nya radiokanal. Dygnet runt kommer det att sändas rockmusik från 70-talet och framåt på frekvensen 106,7.

– Efterfrågan på klassisk rock är stor i hela landet och vi skulle kunna öppna en station i varje liten stad som finns, säger Micke Dahl, stationschef.

Vad som skiljer Rockklassiker från flera andra radiostationer, enligt Micke Dahl, är att den tilltalar män, medan de flesta andra siktar in sig på kvinnor. 85 procent av kanalens lyssnare är män.

Ett bra morgonprogram har blivit viktigt för dagens radiokanaler och på Rockklassiker kan du varje morgon lyssna till Europes gamla trummis Ian Haugland tillsammans med Ina Jönsson.

Men mest populärt verkar ändå ”Dave In The Afternoons” vara. Dave Nerge, även kallad ”Sveriges sjukaste hjärna” sänder på eftermiddagarna.

– Han är väldigt annorlunda. Det går inte att beskriva hur men han är helt galen, säger Micke Dahl som är uppväxt i Gävle och helt övertygad att kanalen kommer gå hem i hans gamla hemstad.

Rocklegenden Alice Cooper sitter som programledare på lördag- och söndagkvällar.

Även om kanalen börjar sända i dag dröjer det till den tolfte januari innan Rockklassiker kommer igång med ordinarie tablå.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Mer läsning

Annons