Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robins mamma vädjar om hjälp

/
  • Janet Aurosell vädjar till den person som hittade Robin att höra av sig.– Det skulle betyda väldigt mycket för mig att få prata med dig, säger hon.

Robin Aurosells död verkar förbli en gåta.
Nu vädjar hans mor till den person som hittade honom att höra av sig till henne.
– Det skulle betyda så mycket för mig att få prata med dig, säger hon.

Annons

Det har nu gått drygt två månader sedan Robin Aurosell hittades svårt nedkyld i snön endast fem minuters gångväg hemifrån. Han fördes till Gävle sjukhus och när tillståndet försämrades kördes han i ilfart till Uppsala. Men hans hjärta slog allt långsammare och på söndagen somnade den 20-årige pojken in.

Polisen har nu fått ta del av rättsläkarens fullständiga obduktionsrapport. Den visar att det inte finns något som helst tecken på at Robin blev utsatt för något yttre våld.

Han hade heller inga spår av droger kvar i blodet.

– Det finns inte ett enda spår av att någon skulle ha hjälpt honom att somna in, säger förundersökningsledaren Kalju Poltrago.

Blodprovet visade att Robin hade en liten mängd alkohol kvar i blodet. Men det fanns inget som tydde på att han varit så berusad att han lagt sig ner för att sova ruset av sig. Eftersom det inte finns någon misstanke om brott har polisen nu lagt ned förundersökningen.

– Man skulle önska att det fanns webkameror på den plats där han hittades så att vi fick veta vad som hänt. Men det finns det inte. Det här är konstigt men vi kan inte göra mer, tyvärr, säger Kalju Poltrago.

Allt tyder därför på att Robin Aurosells mamma Janet aldrig kommer att få veta varför hennes son dog. I ett försök att få svar på några av de många frågor som snurrar i hennes huvud vände hon sig till polisen.

– Jag förklarade att jag väldigt gärna vill prata med den person som hittade Robin. Då skulle jag i alla fall få reda på om han satt upp eller om han fallit ihop, säger hon.

Men i polisens anteckningar står det bara att en okänd person har kontaktat dem. Eftersom det inte finns någon brottsmisstanke har de inte efterforskat vem den anonyme personen är.

Han eller hon har förmodligen kopplats till polisen av SOS alarm. Axel Liljekvist som är enhetschef på SOS förklarar att alla som ringer till dem har rätt att vara anonyma.

– Men jag kan ringa personen som ringde och fråga om han eller hon vill prata med Robins mamma, säger han.

Janet Aurosell hoppas att personen kan ta sig tid att besvara hennes frågor.

– Det skulle betyda väldigt mycket för mig, säger hon.

Hon ska också ta kontakt med Comviq för att få svar på vem Robin pratade med innan han dog.

– Mobilen och Mp3-spelaren är fortfarande borta. Han älskade musik och skulle aldrig lämna ifrån sig dem, säger Janet Aurosell.

Mer läsning

Annons