Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ros och ris till Gävleskolor

Överlag bra, men vissa brister. Det blir betyget när Skolinspektionen granskat Vasaskolan, Polhemsskolan och gymnasiesärskolan.

Annons

Skolinspektionens rapporter ska innehålla enbart brister, men när det gäller Polhemsskolan konstaterar inspektörerna ändå att skolan lyckas bra med målet att alla elever ska klara sin utbildning.

Detta trots att många elever kommer med låga betyg från grundskolan. Däremot måste skolan skapa ett system för att utvärdera kunskapsresultaten och för att kunna jämföra mellan olika elevgrupper. Likaså måste arbetet med att motverka kränkande behandling förbättras.

På Vasaskolan få inte eleverna tillräckligt med handledning på sitt modersmål. Även här måste planen mot kränkande behandling förbättras. Skolinspektionen noterar också att skolan är en av dem som fått sina nationella prov omrättade och 38 procent av provbetygen i engelska sänktes efter omrättningen.

På gymnasiesärskolan måste det särskilda stödet förbättras. Likaså måste skolan göra en sammanställning av elevernas resultat, något som inte finns idag. Därmed brister skolan i det systematiska kvalitetsarbetet.

Mer läsning

Annons