Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning efter prinsesstårtor

/
  • Konditorierna sålde rosa prinsesstårtor och prinsessbakelser som aldrig förr på torsdagen. Marie Pettersson på Café Trillin i Ockelbo tar emot en leverans.

På tisdagen ville alla ha semlor. På torsdagen var det i stället rosa prinsesstårtor som skapade rusning till stans konditorier.

Annons

Många var de Gävlebor som verkade vilja vara med och fira att kronprinsessparet fått en liten prinsessa. Lotta Schenkel är ägare av Lidos båda konditorier. Deras prinsesstårtor var dagen till ära rosa med kronemblem, och prinsessbakelserna rosa med kristyrblommor på.

En vanlig dag på Lido på Söder säljs, enligt Lotta Schenkel, ungefär 15 prinsesstårtor och 40 prinsessbakelser. Klockan fem på torsdagseftermiddagen var de i stället uppe i 50 prinsesstårtor och hela 400 prinsessbakelser.

– Det har verkligen varit anstormning! Det finns en glädje i att man får en gemensam nämnare att fira, och så tror jag att kronprinsessan är väldigt omtyckt som person och att människor tycker om att Daniel är en man av folket, säger Lotta Schenkel.

Även på Centralbageriet var tårtorna och bakelserna rosa, och ägaren Anna Karlsson berättade att de bakat fler än vad de normalt brukar.

– Det har varit lite hektiskt, och vi har fått prioritera om på grund av den ökade efterfrågan på prinsesstårtor och prinsessbakelser, säger Anna Karlsson.

Mer läsning

Annons