Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutinerad miss ny landskapsfröken

/
  • Foto: NICK BLACKMONRutinerad vinnare. Isabelle Jonsson kröntes till Fröken Gästrikland och fick en fin krona på huvudet. Här gratuleras hon av nuvarande Fröken Sverige Malou Hansson.

GÄVLE- Det här är ju trots allt bara ytligt och varar några få år. Man vill inte sumpa skolan för tävlingarna. Utbildning ger en stabilare grund för framtiden.

Annons
En snart 18-årig Skutskärsflicka blev utsedd till Fröken Gästrikland 2003. Nästa år tävlar Isabelle Jonsson med de övriga landskapsfröknarna om att bli Fröken Sverige.
Det var inte direkt någon ovan fröken som vann i konkurrensen med tio andra tjejer vid uttagningen i varuhuset Nian på onsdagseftermiddagen. Förra året blev hon trea i Sverigefinalen av Miss hawaiian tropic och hon deltar parallellt med frökentävlingen i modelltävlingen Scandinavian Models. Där är hon med i finalen i november.
Köriga dagar för den rutinerade tävlingsmänniskan.
Till vardags pluggar hon sista året på naturvetenskapliga injen på Polhemsskolan i Gävle. Om ett år hoppas hon ha tagit sig in på Industriell ekonomi på Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm.
Under onsdagen vann hon juryns röster efter att ha visat sig i baddräkt och svarat på när hon grät senast. Detta inför ett stort antal intresserade ungdomar som trängdes kring scenen i Nian.
Hon medgav att det var lite pirrigt innan hon vann. Hon hade inte hunnit smälta segern när GD pratade med henne.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se

Mer läsning

Annons