Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S-profiler kämpar för Ida-projektet

GÄVLES-profilerna Helene Åkerlind och Ann Hedbom ger sig nu in i kampen för att rädda Ida-projektet. Genom en motion till fullmäktige pekar de på en väg att få fram pengar, nu när det har blivit nej från alla håll.

Annons
De föreslår att man tar 1,6 miljoner kronor från kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter under nästa år och att man sedan inarbetar projektet inom de befintliga ramarna.
- Om alla nu menar något när de säger att det är en angelägen verksamhet så borde de vara beredda att avsätta pengar också, säger Helene Åkerlind.

Hoppas på stöd
Hon och Ann Hedbom tycker att det kristdemokratiska initiativet med en motion till stöd för projektet var bra. Den innehöll dock inga konkreta finansieringsförslag. Nu hoppas de att kd och andra som vill rädda Ida-projektet ska stödja deras initiativ.
Helene Åkerlind tror på en utökning av verksamheten om man permanentar projektet. Då kan man söka EU-pengar och bredda det så att även män med liknande problem kan få hjälp.

Tunga röster
Många tunga röster har höjts i debatten. Framför allt från Ragnwi Marcelind, Kenth Lövgren och Ulla Andersson. Men även Roland Ericsson och tidigare också Helene Åkerlind har försvarat verksamheten som syftar till att ge stöd åt arbetslösa, lågutbildade kvinnor med barn så att de ska kunna återvända till arbetsmarknaden.
Även de tidigare finansiärerna försäkringskassan, arbetsförmedlingen och kommunen har tyckt att det varit en bra verksamhet. Ändå har det inte gått att få fram pengar för en fortsättning.
- Det finns inga ursäkter för att inte satsa på kvinnorna som deltar i Ida-projektet. Finns det några politiker som inte vill satsa på lågutbildade, ensamstående mammor och deras barn, undrar Helen Åkerlind och Ann Hedbom, som tar strid inom s i frågan. Liksom i så många andra frågor.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson_gd.se

Mer läsning

Annons