Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så här maxar du sportlovet

/
  • Fabian Wedin och Jamie Magnusson Hällström har båda många aktiviteter inplanerade under sportlovsveckan. Båda tycker att det är skönt med ett lov mitt i terminen, då kan man vila upp sig och ta nya friska tag när skolan börjar igen.

Sportlovet är här. Det finns ett stort utbud av aktiviteter i kommunerna. Om du inte bara vill slappa utan vill ha ett maxat lov kan din vecka se ut så här.

Annons

Prova på judo, ta bussen till Kungsberget, fika länge med kompisarna, läs den där boken du längtat efter att läsa eller unna dig en lång sovmorgon.

Måndag. Skoteråkning med korvgrillning i Bultbo i Älvkarleby mellan elva och ett. På eftermiddagen prova på att flyga i Rörberg, antingen modellflygplan i en simulator eller att följa med i motorsegelflygplan. Det kostar dock 200 kronor.

Tisdag. Här krävs en sovmorgon först. Sen LAN i Järbo Folkets hus från två på eftermiddagen till tio på kvällen.

Onsdag. Pimpelfiske vid Älvskärs båthamn i Skutskär mellan 10 och ett på eftermiddagen. Sen prova på hip hop och annan dans med dansaren Erika Sjöberg som ledare mellan två och halv fyra i Kulturcentrum i Sandviken.

Torsdag. Åk skridskor på den spolade isbanan i Stadsparken i Sandviken på förmiddagen (för övrigt bra träning om du ska på skridskodisco på fredagskvällen). På eftermiddagen kan du åka skidor i Kungsberget, Hoforsbacken, Högbo eller Hemlingby.

Fredag. Ta det lugnt med en bok eller en långfika med kompisen och ladda för skridskodisco på Göransson Arena för alla barn med föräldrar mellan fem och halv åtta. Eller så kan du gå på sportlovsdisko i klockstapeln i Älvkarleö bruk mellan sex och åtta på kvällen.

Fler aktivitetsförslag och mer utförlig information hittar du på respektive kommuns hemsida.

Mer läsning

Annons