Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så klarar du sommarplågorna

/

Under sommaren är det fyra kryp som dominerar och ställer till oreda i Gävleborgs län, enligt Anticimex. Det är myran, getingen, vägglusen och kackerlackan.

– Var uppmärksam, säger Rolf Wickenberg distriktschef på Anticimex.

Annons

En skön sommar innebär semester, sol och bad för många av gästrikeborna. Men är man inte vaksam med krypen så kan sommaren förvandlas till en jobbig tid.

– Vi kan bli stuckna av getingar och myrorna kan invadera våra kök, säger Rolf Wickenberg.

Råttor däremot är det ganska lugnt med under sommaren, det är mera höst och vårproblem, enligt Anticimex.

Däremot kan getingbona bli ett stort problem om de får växa sig riktigt stora. Enligt Anticimex ska vissa getingbon ha blivit stora som fotbollar under förra året.

– Getingbon kan bli lika stora som fotbollar även i år, så det gäller att ta bort dem i tid. Sen har det varit diskussioner om vägglöss. Vägglöss har ökat med 100 procent de sista åren. De sprider inte smitta utan kan vålla obehag. Vägglusen är en liten vampyr som dricker blod av oss människor på natten, säger Rolf Wickenberg.

Rolf Wickenberg från Anticimex tips, hur du klarar sommarplågorna :

Myrorna : Man ska använda dammsugaren och dammsuga upp dem. Sen kan man köpa kiselalger som är ett helt giftfritt. Myrorna torkas ut av algerna.

Getingarna: – Ta dammsugaren och bara sug ner getingboet.

Vägglöss: – Där får man ringa till Anticimex. Viktigt att hålla extra koll när man varit utomlands så att de inte etableras i i hemmet efter en utlandssemester.

Kackerlackan: – Ring Anticimex.

Råttan: Ser man någon enstaka så kan man pröva med en råttfälla eller ringa Anticimex. Ser man en etablering av råttor i hemmet eller i parker ska man direkt ringa Anticimex.

Mer läsning

Annons