Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sabotage i hästhagen

/
  • Hästarna Limö Laday, Gibson och Eskil dricker 75 till 100 liter vatten per dag när det är varmt och soligt. När Elisabeth Björk kom till hagen i går morse hade en sabotör vält ut dunkarna med vatten och tömt badkaret.

När Elisabeth Björk skulle titta till sina hästar igår morse möttes hon av sabotage vid hagen. Badkaret som hästarna dricker ur var tömt och två dunkar med vatten var öppnade och utslängda på gräset.
– Det är en katastrof för hästarna att inte dricka vatten när det är så här varmt, säger Elisabeth Björk.

Annons

Elisabeth Björk åker till sina hästar Limö Laday, Gibson och Eskil en till två gånger om dagen på sommaren och kollar så att de mår bra och att de har nog med vatten.

Hon har haft hästarna på bete i hagen vid Järvstaängarna i fyra år och aldrig varit med om något liknande. Därför blev Elisabeth bestört när hon fick se sabotaget någon hade utsatt hästarnas drickstation för. Proppen hade dragits ur badkaret så att allt vatten hade runnit ut. Två dunkar som hade varit fyllda med vatten låg utslängda och tömda bredvid hagen.

– Det verkar som att någon har gjort det som en kul grej. Det är trist när man inte får ha sina saker i fred, säger hon.

Torra och varma sommardagar kan hästarna tillsammans dricka 75 till 100 liter vatten. Hästarna behöver vätska för sin matsmältning och om de inte får i sig tillräckligt med vatten kan de få kolik eller förstoppning. Elisabeth Björk är trots allt lättad över att förövarna inte förstörde mer.

– Jag är glad att ingen rörde hästarna i alla fall, de är väldigt sociala och går fram till folk, säger hon.

Mer läsning

Annons