Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saga tackar för hjälpen

/
  • I måndags stals Saga Engstedt Skönbloms cykel av en överförfriskad man när hon och kompisen Tilda Söderström gick på stan. Tack och lov kom två tjejer i 20-årsåldern till undsättning och såg till att Saga fick tillbaka den.

För 14-åriga Saga Engstedt Skönblom blev måndagen dramatisk när en full man stal hennes cykel. Nu vill hon tacka två okända tjejer som hjälpte henne att få tillbaka den.
– Det var jättesnällt att ni brydde er och hjälpte mig, säger hon.

Annons

Saga Engstedt Skönblom och kompisen Tilda Söderström hade varit på stan och gått i affärer. När de skulle låsa upp sina cyklar och börja trampa hemåt upptäckte de att Sagas cykel inte stod där hon parkerat den. Tjejerna började leta i närområdet, och plötsligt såg de ur en man gick cirka fyrtio meter bort och styrde två cyklar.

– Jag fick panik, för jag såg att det en av dem var min! Jag kände igen ringklockan, styret och ett klistermärke som jag fått av skolan, säger Saga.

Saga och Tilda sprang ikapp mannen och följde efter honom, men de vågade inte gå fram till honom själva.

– Gubben var full och vi hörde hur han ropade till några att de skulle sluta titta på honom, annars skulle han bli arg, så vi trodde att han var aggressiv och våldsam, berättar Saga.

Tjejerna bad då en man i medelåldern om hjälp, men han försvann från platsen. I stället kom två tjejer i 20-årsåldern till undsättning. De gick fram till den berusade mannen och sa åt honom att ge tillbaka cykeln.

– Först kom han med en massa bortförklaringar, men sedan tog han bort en ölburk som han lagt i cykelkorgen och gav tillbaka cykeln, säger Saga.

Den berusade mannen försvann sedan snabbt från platsen på den andra cykeln som han troligtvis också stulit. Då kom plötsligt den första mannen som Saga och Tilda bett om hjälp tillbaka, och med sig hade han cirka tio kompisar – på veteranmopeder.

– Han sa ”jag hämtade mina grabbar”, och frågade om jag fått tillbaka min cykel, berättar Saga och skrattar.

Saga visste inte hur hon skulle göra för att kontakta polisen, men är glad över att hon fick tillbaka sin kära cykel. Och både hon och Tilda är väldigt tacksamma över hjälpen de fick när de behövde den som mest.

Mer läsning

Annons