Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkerhetsskäl bakom försenad bro

/
  • Det fanns planer på en ny bro över järnvägen och in till Sandviks industriområde, men bygget skjuts på framtiden.

Den planerade bron från den nya rondellen vid östra in- och utfarten i Sandviken in till Sandvik skjuts på framtiden några år. Enligt Sandvik av säkerhetsskäl.

Annons

Tanken var att Sandvik skulle få en ny anslutningsväg i samband med att den nya in- och utfarten i Sandviken gjordes klar. En ny bro över järnvägen skulle byggas i syfte att knyta ihop den nya trafikplatsen med de östra delarna av Sandviks industriområde. Men så blir det inte, i alla fall inte 2014 som det var planerat. Enligt Sandviks kommunikationsdirektör Jan Lissåker är oklarheter gällande säkerheten en starkt bidragande orsak till att företaget stoppat projektet.

En flytt av in- och utfarten från västra till östra sidan av industriområdet skulle bland annat innebära att flödet av gods till exempelvis råvarugården behöver rulla genom hela industriområdet, med allt vad det medför av säkerhetsrisker.

– Ett annat skäl är att den bro som används i dag håller ett antal år till, så läget är inte akut, säger Jan Lissåker, som hänvisar till en utredning som gjordes för några år sedan.

– Vi gjorde en analys av hur det skulle kunna se ut och det är den vi nu behöver gå igenom igen, för att säkerställa att den är heltäckande.

Mer läsning

Annons