Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sålde märkeskläder som aldrig levererades

Kvinnan annonserade på olika nätsajter att hon hade kläder av märket Odd Molly till salu. Många nappade och betalade in pengar på den 30-åriga Gävlekvinnans konto. Men inga kläder levererades.

Annons

Sex kvinnor polisanmälde kvinnan. En sjunde anmälde en kvinna med ett annat namn än 30-åringens, men kontot var detsamma. Det visade sig att bedragerskan i det fallet använt ett falskt namn.

I går dömdes kvinnan till villkorlig dom och 60 dagsböter för bedrägeri. Kvinnan nekar till brott.

Under två år, från januari 2008 till januari 2010, pågick bedrägeriet. När de beställda kläderna aldrig kom fick beställarna beskedet att leveransen var på gång eller att posten slarvat bort den. Kvinnorna som polisanmält 30-åringen hade beställt kläder för mellan 600 kronor och 3200. Alla har efter anmälningarna fått tillbaka sina pengar. Kvinnan själv har hävdat att hon inte haft för avsikt att lura någon. Hon kunde inte betala tillbaka beställarnas pengar eftersom hennes dator, där kvinnornas adresser fanns, fick virus och kraschade, något som tingsrätten bedömer är en ren efterhandskonstruktion. Att kvinnan inte har kunnat ange några närmare uppgifter om den leverantör hon ska ha beställt kläderna från, bara att kläderna kom från Asien, tycker rätten förtar trovärdigheten av hennes berättelse.

Mer läsning

Annons