Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma bussturer nästa trafikår

Nej till mer trafik på linje 95 till Norrlandet och nej till mer flextrafik.
Det är tjänstemännens bud inför 2012.
Men politikerna hoppas fortfarande kunna utöka busstrafiken.

Annons

– Vi har diskuterat trafiken till Norrlandet mycket. Det flyttar ut mycket folk dit och trafiken har varit oförändrad under många år, så det borde vara dags för några nya turer. Andra linjer som Hemlingby är också med i diskussionen, säger Inger Schörling, MP, ordförande i tekniska nämnden.

– Men frågan är vad vi kan få med inom ramarna, säger hon.

Nästa vecka ska tekniska nämnden besluta hur mycket busstrafik som man ska beställa för nästa trafikår, som inleds den 13 december.

Förslaget från tjänstemännen är att man ska beställa samma trafik som för 2011. Nettokostnaden för detta beräknas till 73 miljoner kronor per år, plus fyra miljoner för de fria bussresorna för pensionärer.

Även om man inte utökar trafiken kommer alltså den budgetram på 70 miljoner kronor som satts för 2012 att överskridas. Att utöka trafiken på Norrlandet skulle kosta ytterligare 1,3 miljoner kronor.

Tekniska kontoret har också tittat på möjligheten att utöka flextrafiken på landsbygden men kommit fram till att det blir för dyrt.

Trafikbeställningen för 2012 är troligen den sista som tekniska nämnden ska göra. Den 1 januari ska ansvaret för kollektivtrafiken flyttas till en kollektivtrafikmyndighet under landstinget.Ingegerd Sörgard

Mer läsning

Annons