Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtal och läxhjälp gav utdelning

/

När hon flyttade till Gävle för att plugga behövde hon en vettig fritidssysselsättning och engagerade sig i Rädda Barnen.

I går belönades 21-åriga Cornelia Torstensson för sina insatser.

Annons

För andra året i rad delades ett stipendium ut på varje ort där Erikshjälpen driver en second hand-butik. Den som får ta emot checken på 5 000 kronor ska vara en person som verkar för att ”ge liv åt barns drömmar”, enlig statuterna.

I Gävle blev pristagaren Cornelia Torstensson som flyttat hit från Kalmar för att plugga på internationella socionomprogrammet vid högskolan.

– Jag har alltid varit intresserad av volontärarbete och att hjälpa andra, säger hon.

Genom Rädda Barnen lärde hon känna Johanna Carlsson Mård. Tillsammans startade de i höstas en samtalsgrupp för unga tjejer i åttan och under våren har de hjälpt elever i fyran och femman på Ulvsätersskolan i Sätra med läxor några timmar per vecka.

– Jag blev rörd över stipendiet. Det betyder mycket att få uppmärksamhet, det kanske väcker intresset hos andra människor. Pengarna ska användas till framtida projekt inom Rädda Barnen, säger hon.

Erikshjälpen bedriver biståndsverksamhet i 25 länder och har 52 second hand-butiker i Sverige. Gårdagens dagskassa i Gävle, drygt 65 000 kronor, gick oavkortat till arbetet med svältkatastrofen på Afrikas horn.

Mer läsning

Annons