Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schlagerfinal i Gävle?

/
  • Så här såg det ut i Läkerol Arena då en deltävling av den svenska melodifestivalen arrangerades där 2007.

Gävle är en högoddsare i kampen om att få arrangera nästa års schlager-EM. Spelbolaget Unibet betalar åtta gånger pengarna om Läkerol Arena får arrangemanget.

Men Gävle är ändå mest betrodd som finalort bland landsortsstäderna.

Annons

Efter Loreens skrällseger i Eurovision Song Contest i lördags är kampen nu i full gång om vilken svensk stad som ska få arrangera nästa års final.

Enligt Unibet är det störst chans att Stockholm, Göteborg eller Malmö får värdskapet, men även Gävle har en viss chans, sett till oddsen.

Om Stockholm blir värdstad betalar spelbolaget ut 1,7 gånger pengarna. Göteborg ger 3,5 gånger pengarna, medan Gävle ger åtta gånger pengarna.

I förhållande till storstäderna är Gävles chans alltså liten, men i jämförelse med övriga städer ligger Gävle bäst till tillsammans med Sundsvall. De städer som ligger sämst till på oddslistan är Växjö, Nyköping och Leksand som ger hela 25 gånger pengarna om de skulle få arrangera finalen. Sandviken finns inte med på listan.

Även när det gäller oddsen på arenorna som kan få arrangera schlagerfinalen kommer Gävles Läkerol Arena på delad fjärde plats tillsammans med Nordichallen i Sundsvall.

De som ligger bäst till, enligt Unibet, är Friends Arena i Stockholm, Scandinavium i Göteborg och Malmö Arena.

Globen, som kan låta som det självklara valet, är uppbokad för ishockey-VM.

När det gäller vem som kommer bli programledare ligger Sarah Dawn Finer bäst till och därefter Gina Dirawi och Måns Zelmerlöw.

Mer läsning

Annons