Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schysstare Getaway 2012

/
  • Gunnar Lagerman från FKP Scorpio och Manowars frontman Joey DeMaio berättade om 2012 års festival.

Getaway Rock Festivals nya ägare FKP Scorpio och bandet Manowars frontman Joey DeMaio presenterade i går 2012 års festival. De lovade att den kommer bli hederlig och spektakulär. Ambitionen är att Getaway 2012 ska få 15 000 besökare.

Annons

Efter sommarens festival har det genom GD:s granskning framkommit en hel del beklämmande uppgifter om Getaway och dess förra ägare. Det handlar om ungdomar som inte har fått betalt för sitt arbete och hot mot lokala leverantörer. Festivalen gick enligt förre festivalgeneralen Tomas Jernberg med mångmiljonförlust och han sa till GD att han hade svårt att betala löner och fakturor.

Gunnar Lagerman är verksamhetsutvecklare för de nya ägarna. Han förklarar att Tomas Jernberg inte kommer att vara en del av Getaway i fortsättningen.

– Vi beklagar allt som har kommit fram om den förra arrangören, med oss kommer inget sådant att hända. Tomas Jernberg är egentligen en snäll och bra kille, men han har haft svårt att sälja biljetter. Det finns inget samarbete med Tomas Jernberg, han har ett annat heltidsarbete och han har aldrig varit anställd av oss, säger Gunnar Lagerman.

Joey DeMaio berättade för ett par veckor sedan i en intervju med GD att han skulle lämna hemmet i Auburn utanför New York för att flyga till Sverige och reda ut problemen kring festivalen. Han var orolig över att Manowar skulle förknippas med ett sammanhang där ungdomar och småföretagare inte fick betalt för sitt arbete eller sina tjänster.

– När jag fick höra om alla problem med Getaway bestämde jag mig för att åka till Europa och ta reda på vad det är som har hänt. Jag har investerat min egen tid och pengar i det här. Förra veckan hade jag ett möte med FKP Scorpio i Stockholm och jag träffade också företagets ägare i Hamburg.

Han förklarar att han har fått ett mycket gott intryck av Gävle när han hälsade på i somras och att han inte kommer finna sig i att Gävleborna blir orättvist behandlade av festivalen.

– Ingen jävlas med våra fans. Det som upprörde mig var att de sålde biljetter med hjälp av Manowars namn. Våra fans som hade jobbat på festivalen fick inte sina löner och jag fick höra att inte ens polisen hade fått betalt. Vi i bandet ville försäkra alla om att Manowar inte har något med det där att göra.

Joey DeMaio berättar att han har ett stort förtroende för FKP Scorpio och att de nya ägarna kommer att kunna ge Getaway en helt annan organisation och att festivalen kan bli större.

– Jag har fått veta att FKP Scorpio betalade för att lösa den förra arrangörens skulder, det är inte ofta det händer. Jag hoppas att den förra arrangören nu har gjort rätt för sig, säger Joey DeMaio.

Mer läsning

Annons