Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sena tåg efter stopp i Hallsberg

Flera tåg stoppades i går kväll i Hallsberg sedan en kontaktledning rivits ner på stationen. Trafiken är i gång igen på ett spår men med förseningar. Trafikverket räknar med att alla spår ska vara farbara igen vid lunchtid.

Annons

Tågstoppet inträffade vid halv tio-tiden i går kväll. Omkring 500 passagerare på tre tåg, bland annat från Stockholm till Göteborg, fick evakueras och forslas vidare med ersättningsbussar. Ett tåg mot Värmland blev också stående i flera timmar innan ett diesellok kunde köra resenärerna vidare.

Trafiken kom åter i gång på ett spår vid halv tre-tiden, med förseningar av varierande grad för resenärer på sträckan Göteborg–Stockholm och via Hallsberg till och från Värmland och till och från Örebro, Borlänge och Gävle.
– Man får räkna med vissa förseningar under förmiddagen men alla tåg drabbas inte. En del tåg mot Örebro kan dock vara inställda och ersatta med buss, säger Denny Josefsson, pressinformatör på Trafikverket.

Just nu ser läget bra ut för tågen vid Gävle central där inga förseningar till eller från finns rapporterade.

Enligt Josefsson får man göra prioriteringar i tågtrafiken men han tror inte att det ska röra sig om några stora förseningar.
– Prognosen nu är att alla spår ska vara farbara igen vid lunchtid, säger han.

TT

Mer läsning

Annons